Vulkanizerstvo

Naša usposobljena ekipa vam nudi kakovostne vulkanizerske storitve ter ugodne cene uslug in izdelkov za tovorna in osebna vozila. Montažo in centriranje pnevmatik vozil izvajamo z najmodernejšo opremo Corghi, kar vam zagotavlja najvišjo kakovost opravljenih storitev.

Prav tako narezujemo pnevmatike za tovorna vozila, montiramo tovorne avtoplašče ter poskrbimo za elektronsko uravnoteženje.

Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem tudi priskočili na pomoč pri nakupu novih pnevmatik. S svojimi izkušnjami in znanjem vam bodo svetovali najboljšo izbiro pnevmatik, ki bo najbolj primerna za vaše tovorno ali osebno vozilo.

Nasveti glede pnevmatik za osebna vozila:

Tlak v pnevmatikah

Razlog za večino poškodb pnevmatik je neustrezen tlak. Priporočamo vam, da tlak v pnevmatikah preverite vsaka dva tedna. Ne pozabite na rezervno kolo. Podatki o predpisanem tlaku v pnevmatikah so navedeni na notranji strani lopute rezervoarja za gorivo in v navodilih za uporabo.

Globina profila

Testi so pokazali, da je zavorna pot v primeru blokiranih koles in zakonsko določene minimalne globine profila (ta v večini evropskih držav znaša 1,6 mm) na mokrem cestišču dolga dvakrat toliko kot pri novih pnevmatikah z globino profila 8 mm. Ta minimalna globina velja tudi za rezervno kolo. Pri zimskih pnevmatikah minimalna predpisana globina znaša 4 mm. Globino profila je mogoče izmeriti s posebnim indikatorjem, ki je integriran v najgloblji utor profila. Vendar načeloma velja: čim bolj zgodaj zamenjate pnevmatike (priporočljivo je, da letne pnevmatike zamenjate pri globini profila 3 mm), tem višja je raven varnosti. Vse štiri pnevmatike morajo imeti enako strukturo profila, pnevmatiki na isti premi pa morata imeti tudi enako globino profila.

Čiščenje pnevmatik

Med čiščenjem vozila morate očistiti tudi pnevmatike – še zlasti ob koncu sezone pred montažo zimskih oz. letnih pnevmatik. Ne uporabljajte čistil, ki vsebujejo topila ali olja, saj lahko poškodujejo material, iz katerega so izdelane pnevmatike. Najbolje je, da uporabljate čisto vodo, ki ji dodate malo tekočega mila ali sredstva za pomivanje.

Kako do nas

Viator&Vektor - Tehnika, d.o.o. 
Cvetkova ulica 1, 1000 Ljubljana
Tehnični pregledi: 01 420 35 33
Registracija vozil: 01 420 35 27
Pon-pet: 7:00 - 19:30
Sobota: 7:00 - 12:00

Kontakt

Pon - Pet   08:00 - 16:00 

Viator&Vektor - Tehnika d.o.o.
Cvetkova ulica 1
1000 Ljubljana / Slovenija
ID za DDV: SI 20783655

+386 (0)1 420 35 27
info@vvtehnika.si

Certifikati

viatorVektorTehnika 1

Facebook Stran

Spremljajte novosti in posebne akcije na Facebooku.